Закуска с елда и извара

Невероятно вкусна, здравословна и лесна за приготвяне закуска


Начин на приготвянe
Елдата се измива и сварява в подсолена вода в съотношение 1 : 2,5. Варите елдата до пълно попиване на водата. Нарязвате орехите на дребно, добавяте елдата, изварата, зехтина и солта и разбърквате добре. Тъй като кашата няма собствен аромат можете да добавите подправки по ваш вкус, както свежи, така и сухи, или плодове по желание. Може да добавите и мед.
Още по темата

Елдата се вари във водата, докато набъбне и зърната се разпукнат. След което се измива и пасира до получаването на хомогенна смес. Сушените домати се нарязват на...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп