Закуска с елда и извара
Невероятно вкусна, здравословна и лесна за приготвяне закуска
Приготвяне
40 мин
Порции
1
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Елдата се измива и сварява в подсолена вода в съотношение 1 : 2,5. Варите елдата до пълно попиване на водата. Нарязвате орехите на дребно, добавяте елдата, изварата, зехтина и солта и разбърквате добре. Тъй като кашата няма собствен аромат можете да добавите подправки по ваш вкус, както свежи, така и сухи, или плодове по желание. Може да добавите и мед.
Още по темата
Елдата се вари във водата, докато набъбне и зърната се разпукнат. След което се измива и пасира до получаването на хомогенна смес. Сушените домати се нарязват на...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп