




Брашното се пресява, добавят се содата и какаото и се разбърква. Млякото се изсипва в купа заедно с лимоновия сок и се оставят малко да престоят. Маслото се разбива с половината захар. Слагат се 1 по 1 яйцата и се сипва и останалата захар. Като се редуват, се прибавят по 2 с.л. от брашното и млечната смес. От полученото тесто се пекат 2 блата. Формата, в която ще се пекат блатовете, се намазва с маргарин и постила с фолио. След като са готови блатовете, се приготвя крем (2 нишестета шоколад, приготвени по описанието на опаковката, с прибавен в тях желатин, за да стегнат крема). Еклерите се приготвят по обичайната рецепта.
Сглобяване на тортата:
Във форма за торта се поставя единият блат, залива се с всичкия крем, върху крема се нареждат еклерите. След това се слага другият блат, който се залива с глазура, приготвена от шоколад и сметана, разтопени на водна баня. Отстрани тортата се поръсва с крокан и се нареждат еклерчета.
