
Леки, пухкави и нежни еклерчета




Сложете водата, маргарина и захарта на огъня, докато сместа заври. Смесете брашното с бакпулвера и го добавете наведнъж във водата. Бъркайте, докато тестото стане на топка и започне да се отделя от стените на съда. Оставете тестото да се охлади. В хладкото тесто добавете яйцата едно по едно, разбивайки с миксер, докато се поеме напълно всяко. От тестото с готварски шприц оформете еклери, подредете ги в тавичка, покрита с хартия за печене. Фурната загрейте на 250С и печете 14-15 минути. Намалете градусите на 150 и печете още около 20 минути. Не отваряйте фурната. След като са готови, ги оставете да се охладят.
За крема разбийте яйцата със захарта, добавете екстракта от ванилия, пудинга ванилия, нишестето и 200 мл прясно мляко. Останалите 300 мл мляко сложете на котлона да заври. Щом заври, добавете пудинговата смес и варете при непрекъснато бъркане, докато кремът се сгъсти. Охладете крема и го разбийте заедно с маслото. Охладените еклери разрежете наполовина, напълнете ги с крема, след което ги поръсете с пудра захар или разтопен шоколад.

