Еклери

Еклери Лакомник

Леки, пухкави и нежни еклерчета

Еклери
Време за приготвяне
Приготвяне
90 мин
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

250 мл вода

125 г масло

150 г брашно

1 бакпулвер

2 с.л. захар

4 яйца

пудра захар

За крема:

500 мл прясно мляко

1 пудинг ванилия

2 ванилии

3 яйца

6 с.л. захар

4 с.л. нишесте

100 г масло

Начин на приготвянe

Сложете водата, маргарина и захарта на огъня, докато сместа заври. Смесете брашното с бакпулвера и го добавете наведнъж във водата. Бъркайте, докато тестото стане на топка и започне да се отделя от стените на съда. Оставете тестото да се охлади. В хладкото тесто добавете яйцата едно по едно, разбивайки с миксер, докато се поеме напълно всяко. От тестото с готварски шприц оформете еклери, подредете ги в тавичка, покрита с хартия за печене. Фурната загрейте на 250С и печете 14-15 минути. Намалете градусите на 150 и печете още около 20 минути. Не отваряйте фурната. След като са готови, ги оставете да се охладят.

За крема разбийте яйцата със захарта, добавете екстракта от ванилия, пудинга ванилия, нишестето и 200 мл прясно мляко. Останалите 300 мл мляко сложете на котлона да заври. Щом заври, добавете пудинговата смес и варете при непрекъснато бъркане, докато кремът се сгъсти. Охладете крема и го разбийте заедно с маслото. Охладените еклери разрежете наполовина, напълнете ги с крема, след което ги поръсете с пудра захар или разтопен шоколад.

Още по темата
Още по темата
Торта с еклери
Брашното се пресява, добавят се содата и какаото и се разбърква. Млякото се изсипва в купа заедно с лимоновия сок и се оставят малко да престоят. Маслото се разбива с...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц