Домашни трюфели
Невероятно изкушение, с което ще впечатлите гостите
Приготвяне
40 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Шоколадът, сметаната и маслото се загряват на водна баня до разтапяне на шоколада, като се бъркат постоянно. Снема се от огъня, добавя се ликьора и се оставя да изстине. Добавят се лешниците, сместа се разбърква и се слага в хладилник за около 2 часа. След което с помощта на лъжичка и леко намаслени ръце се оформят топчета и се овалват в какао. Готовите трюфели се съхраняват в хладилник.
Още по темата
Белтъците се разбиват с пудрата захар. Добавят се ромът, част от орехите, настърганият шоколад и счуканите на прах бисквити. Всичко се смесва до получаването на...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп