Домашна халва

Домашна халва Лакомник

Изкушение с ориенталски привкус

Домашна халва
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
10
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1/2 ч.ч. сусамово олио (при липса на сусамово, замества се с друг вид олио)

2 ч.ч. брашно

1 ч.ч. тахан

3/4 ч.ч. мед

Начин на приготвянe

Олиото се затопля и към него се добавя брашното. На много слаб огън се бърка докато брашното напълно погълне олиото и сместа придобие кафяв цвят. Тогава се добавя тахана и се продължава бъркането докато сместа придобие еднакъв цвят и консистенция. В отделна купа се изсипва меда, затопля се (не бива да завира), отстранява се от огъня и веднага се добавя тахановата смес. Бърка се докато напълно се хомогенизира. Може да добавите фъстъци, бадеми, орехи или шамфъстък. Изсипва се в намазана с олио тавичка да се изстуди. Докато се изстудява по краищата да се повдигне малко с шпатула за да може после по-лесно да се отдели от тавичката. Съхранява се в пластмасова кутия на хладно. Сервира се нарязана на тънки резени.

Още по темата
Още по темата
Кифлички с халва
Захарта се разбива с яйцата, като се отделя 1 жълтък за намазване на кифличките. В пресятото със содата брашно се прави кладенче и се изсипват яйчената смес, олиото и...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц