Ели Гигова няма амбиции да се доказва като перфектна кулинарка. Тя има лоши спомени от участието си в предаването "Черешката на тортата" преди години. Тогава част от гостите й сред които и продуцентът Иван Христов се усъмниха в готварските си умения.
Необходими продукти:
6 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. кисело мляко
1/2 ч.ч олио
бакпулвер
2 ч.ч. брашно
ванилия
1 буркан мармалад
Начин на приготвяне:
С миксер разбиваме мазнината с захарта и прибавяме 1 по 1 жълтъците. Разбиваме добре и добавяме киселото мляко, след това брашното с бакпулвера и продължаваме да бием до хомогенна смес. Получената каша изсипваме в намаслена тавичка и печем в предварително загрята фурна на 250 градуса. Белтъците бием с няколко лъжици захар на сняг, прибавяме 1-2 ванилии за аромат. Когато блатът е изпечен го вадим, мажем го с мармалада и разбитите на сняг белтъци и запичаме до бледорозов загар на глазурата. Режем сладкиша на ромбоиди и поднасяме.