Добруджанска писюр сарма на фурна

Добруджанска писюр сарма на фурна Лакомник
Добруджанска писюр сарма на фурна
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Гергана Георгиева
Лакомник Необходими продукти

30-40 попарени лозови листа

1 ч.ч. ориз
400 г кайма
5 яйца
600 г сирене
4 стръка пресен лук
копър
1 ч.л. черен пипер
2 ч.л. червен пипер
5 с.л. олио
кисело мляко за гарнитура

Начин на приготвянe

Накълцайте на ситно лука, лозовите листа и ги сложете в мазнина да се задушат. Прибавете каймата и бъркайте, докато се запържи. При нужда долейте малко топла вода. Добавете измития ориз, овкусете с черния пипер. Долейте 100 мл вода и бъркайте, докато оризът набъбне. Разбийте яйцата и ги добавете към сместа. Добавете червения пипер, сиренето и копъра. Разбъркайте. Прехвърлете сместа в намазнена тава. Добавете около 800 мл топла вода. Пече се във фурна, докато не стегне напълно. Дано да ви хареса и добър апетит!

Още по темата
Още по темата
Лозови сармички с маслини
Обеленият лук се сварява в подсолена вода, оставя се да изстине и се нарязва на ситно. Заедно с ориза джоджен, магданоз, сол и черен пипер се слагат в тенджера с...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц