Добруджанска писюр сарма на фурна



Приготвяне
Порции

0

Начин на приготвянe
Накълцайте на ситно лука, лозовите листа и ги сложете в мазнина да се задушат. Прибавете каймата и бъркайте, докато се запържи. При нужда долейте малко топла вода. Добавете измития ориз, овкусете с черния пипер. Долейте 100 мл вода и бъркайте, докато оризът набъбне. Разбийте яйцата и ги добавете към сместа. Добавете червения пипер, сиренето и копъра. Разбъркайте. Прехвърлете сместа в намазнена тава. Добавете около 800 мл топла вода. Пече се във фурна, докато не стегне напълно. Дано да ви хареса и добър апетит!
Още по темата

Обеленият лук се сварява в подсолена вода, оставя се да изстине и се нарязва на ситно. Заедно с ориза джоджен, магданоз, сол и черен пипер се слагат в тенджера с...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп