Джолан с боб

Джолан с боб Лакомник

Апетитен специалитет за обяд или вечеря

Джолан с боб
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

2 ч.ч. боб

500 г джолан

250 г шарена сланина

3 глави лук

1 връзка магданоз

10-12 скилидки чесън

2-3 с.л. доматено пюре

300 г наденица

Начин на приготвянe

Предварително накиснатият боб се слага в гърне заедно с джолана, нарязаната на парченца сланина, ситно нарязаният лук, скилидките чесън, нарязаната на парченца наденица, размитото пюре и нарязания магданоз. В гърнето се налива вода до 3-4 см над продуктите. Ястието се осолява, похлупва се с капак, който се замазва с тесто. Вари се до омекване на всички продукти.

Още по темата
Още по темата
Бульон от телешки джолан
Джоланът се обезкостява, а месото му се използва за друго ястие - телешко варено, супа, задушено в гювеч и др. За бульона се използва само кост, която се насича със...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц