Джинджифилови звездички

Джинджифилови звездички Лакомник
Джинджифилови звездички
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Веселка Василева, Видин
Лакомник Необходими продукти

350 г брашно 

+ допълнително 
за разточване
1/2 ч.л. сода за хляб
1/2 ч.л. бакпулвер
1 1/2 ч.л. джинджифил 
на прах
1 ч.л. канела
1/4 ч.л. смляно индийско орехче
1/4 ч.л. смлян бахар
1/4 ч.л. сол
120 г меко масло
100 г захар
1 яйце
80 г течен мед

Начин на приготвянe

Фурната се нагрява до 180 градуса. В купа се смесват брашното, содата, бакпулверът, подправките и солта. 

Отделно се смесват маслото и захарта. Разбиват се с миксер, докато се получи гладък крем. Добавят се яйцето и медът. Разбиват се отново, докато сместа стане еднородна.

Към нея по малко се добавя брашнената смес и се замесва меко тесто. Увива се в стреч фолио и се оставя за около половин час в хладилника.

След това върху набрашнен плот се разточва тестото с дебелина около 5 мм, изрязват се звездичките и се пекат върху хартия за печене.

След като се опекат, се изчакват 2-3 минути и тогава се прехвърлят.

Още по темата
Още по темата
Лимоново тирамису с джинджифил
Намаслете форма за сладкиша. За 1 минута затоплете джиджифиловото сладко, за да се разтопи. Разбъркайте с лимоновия сок и водата. Отстранете 1/4 ч.ч. от джинджифиловия...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц