Джинджифилови звездички



Приготвяне
Порции

0

Начин на приготвянe
Фурната се нагрява до 180 градуса. В купа се смесват брашното, содата, бакпулверът, подправките и солта.
Отделно се смесват маслото и захарта. Разбиват се с миксер, докато се получи гладък крем. Добавят се яйцето и медът. Разбиват се отново, докато сместа стане еднородна.
Към нея по малко се добавя брашнената смес и се замесва меко тесто. Увива се в стреч фолио и се оставя за около половин час в хладилника.
След това върху набрашнен плот се разточва тестото с дебелина около 5 мм, изрязват се звездичките и се пекат върху хартия за печене.
След като се опекат, се изчакват 2-3 минути и тогава се прехвърлят.
Още по темата

Намаслете форма за сладкиша. За 1 минута затоплете джиджифиловото сладко, за да се разтопи. Разбъркайте с лимоновия сок и водата. Отстранете 1/4 ч.ч. от джинджифиловия...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп