Лимоново тирамису с джинджифил

Лимоново тирамису с джинджифил Лакомник
Лимоново тирамису с джинджифил
Време за приготвяне
Приготвяне
40 минути
Порции
Порции
16
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1/2 ч.ч. сладко от джиднжифил

1/2 ч.ч. лимонов сок

1/4 ч.ч. вода

2 пакета бишкоти (48 бр.)

240 г маскарпоне (на стайна температура)

240 г крема сирене (на стайна температура)

1/3 ч.ч. захар

1 с.л. лимонова кора

1 ч.ч. готварска сметана

1 ч.ч. нарязани ягоди

захаросани лимонови резени за гарниране

Начин на приготвянe

Намаслете форма за сладкиша. За 1 минута затоплете джиджифиловото сладко, за да се разтопи. Разбъркайте с лимоновия сок и водата. Отстранете 1/4 ч.ч. от джинджифиловия сироп. Наредете бишкотите на дъното на формата и намажете с половината от останалия джинджифилов сироп.

В голяма купа разбийте маскарпонето, крема сиренето и захарта. Разбъркайте в сместа и 1/4 ч.ч. от джинджифиловия сироп с лимоновата кора. Разбийте сметаната докато се получат шупли и я добавете към сирената.

Намажете 2 ч.ч.от сместа върху бишкотите. Намажете и с останалия джинджифилов сироп. Разпръснете ягодите най-отгоре. Намажете останалата смес от сирена върху ягодите. Покрийте и охладете за 2 часа в хладилник. Гарнирайте със захаросани лимонови резени при сервиране.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц