Полезен обяд за малки и големи
Измийте, почистете и разделете на няколко части пилето, обелете и нарежете морковите на кубчета. Сложете в тенджера пилето, морковите, няколко стръка магданоз и ориза. След като кипне водата, подправете със сол и оставете на средна температура за около 1 час. Извадете готовото пиле, оставете го да се охлади и отделете месото от костите. Прецедете бульона през сито.
Измийте тенджерата и отново я сложете на котлона, сложете в нея маслото, загрейте го и запържете ситно нарязания лук. Върнете обратно бульона при лука, прибавете обелените и нарязани на кубчета картофи и оставете на слаб огън за 10 минути. Преди да сервирате супата, нарежете на ситно пилето и сложете в порционната чиния, като го залеете с бульона и зеленчуците. Поръсете със ситно нарязан магданоз.