Десерт с ябълки и хляб
Супер икономичен и сочен десерт за делничните дни
Приготвяне
30 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Махнете коричките на хляба и го наредете в тава. Намажете всяка филия с малко масло и поръсете със захар. С лъжица ги полейте с топлото мляко. Обелете ябълките, изчистете от семките и ги нарежете. В тиган разтопете останалото масло, добавете ябълките и изстискайте сока на 1/2 лимон. Сложете захарта, като от нея заделите 4 ч.л. Запържете ябълките до омекване, без да се разкашкват, и махнете от огъня. В тавата от фурната поръсете галета. С помощта на шпатулка преместете половината филии хляб. Върху всяка филийка сложете от ябълките и покрийте с друга филия. Поръсете със заделената захар и канела. Запечете в загрята фурна на 200 градуса около 15 минути.
Още по темата
Всички продукти се смесват добре и се поставят в тава, намазана с олио и поръсена с брашно. Пече се в предварително загрята фурна за около 30 минути, до леко...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп