




На основата:
Ореховите ядки леко се запичат. Слягат се в пасатор и се смилат на брашно. Бисквитите също се смилат и се смесват с орехите, слага се и пудрата захар. Маслото се разтопява и се прибавя към сухата смес, добавя се и прясното мляко, така че да се получи тесто.
Получената смес се разстила в тава с отделящо се дъно. Заглажда се добре. Оставя се в хладилника да изстине и втвърди.
На парфето:
В купа се смесват млякото и сметаната. Леко се затопля тази смес. Разделя се на 2 части. 1 пакет желатин се накисва в 50 мл студена вода и се оставя 5 мин да набъбне.
Млечният шоколад се разтопява на водна баня. Набъбналият желатин също се разтваря на водна баня. Смесваме 200 мл от течната смес с разтопения млечен шоколад, добавяме и желатина (млечната смес трябва да е леко топла). Получената смес се разбива добре и се налива във формата върху бисквитения блат. Прибира се във фризера за около 10 мин - да стегне напълно парфето. Същата процедура се повтаря и с белия шоколад, като в бялото парфе слагаме и 1 ванилия.
Слагаме готовата торта в хладилника за 1 час.

