Торта парфе

Торта парфе Лакомник
Торта парфе
Време за приготвяне
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
Порции
8
Автор
Медиха Ходжова, с. Чепинци
Лакомник Необходими продукти

За блата:

1 пакет бисквити “Закуска” с какао

около 100-150 мл разбита сметана

100 г ягодов конфитюр

около 500 г ягоди

За крем 1:

500 мл сладкарска сметана

2 пакетчета желатин

1-2 с.л. какао

За крем 2:

2 малки кофички плодово кисело мляко - ягода

1 желатин

За украсата:

100 мл разбита сладкарска сметана

5-6 ягоди

Начин на приготвянe

На блата:

Бисквитите се смилат и се смесват със сметаната. Разстила се във форма за торта с откопчаващи се стени. Маже се с ягодов конфитюр и отгоре се редят ягодите.

На крем 1:

Сметаната се разбива и се смесва с разтворения желатин (на водна баня). Разделя се наполовина и едната част се смесва с какаото. Разпределят се една върху друга. (Аз не прецених правилно размера на формата, която имам и затова нямам какаов пласт.)

На крем 2:

Плодовото мляко се смесва с разтворения желатин. Изсипва се върху другите пластове. Оставя се 12 часа в хладилника. Украсява се с разбитата сметана и ягоди. Тъй като нямах ягоди, за повече цвят сложих червено желе за торта. Може и да се използват други плодове и плодови млека според фантазията ви.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц