Гювечета с гъби
Вкусна и лесна идея за вечеря за 30 минути
Приготвяне
30 минути
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Картофите се нарязват на тънки кръгчета и се разпределят на дъното на 4 гювечета. В сгорещените масло и зехтин се слагат лукът и чесънът, разбъркват се 2-3 мин., добавят се гъбите и тиквата. Бъркат се, докато се изпари водата и тиквата поомекне. Подправят се със салвията, сол и пипер на вкус. Разбъркват се с нарязаното топено сирене и всичко се разпределя в гювечетата. Запичат се за 20 мин. на 200 С, докато се зачервят отгоре и сиренето се разтопи
Още по темата
Оваляйте месото в брашното. Загрейте олио и го запържете за 4 минути, извадете месото, добавете гъбите, чесъна, лука и гответе за 5-8 мин. до омекване на гъбите....
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп