Гювечета с гъби

Гювечета с гъби Лакомник

Вкусна и лесна идея за вечеря за 30 минути

Гювечета с гъби
Време за приготвяне
Приготвяне
30 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

800 г смесени горски гъби, 400 г сварени картофи, 2 с.л. масло, 2 с.л. зехтин, 2 глави лук, нарязани на едро, 4 скилидки чесън, ситно нарязани, 200 г тиква, обелена и нарязана на малки кубчета, 1 с.л. салвия, ситно нарязана, 200 г топено пушено сирене, сол на вкус, черен пипер на вкус 

Начин на приготвянe

Картофите се нарязват на тънки кръгчета и се разпределят на дъното на 4 гювечета. В сгорещените масло и зехтин се слагат лукът и чесънът, разбъркват се 2-3 мин., добавят се гъбите и тиквата. Бъркат се, докато се изпари водата и тиквата поомекне. Подправят се със салвията, сол и пипер на вкус. Разбъркват се с нарязаното топено сирене и всичко се разпределя в гювечетата. Запичат се за 20 мин. на 200 С, докато се зачервят отгоре и сиренето се разтопи

Още по темата
Още по темата
Гъбени гювечета с телешко
Оваляйте месото в брашното. Загрейте олио и го запържете за 4 минути, извадете месото, добавете гъбите, чесъна, лука и гответе за 5-8 мин. до омекване на гъбите....
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц