Гювеч със свинско и ориз

Гювеч със свинско и ориз Лакомник
Гювеч със свинско и ориз
Време за приготвяне
Приготвяне
90 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

500 г свинско месо

1 ч.ч. ориз

1-2 глави лук

1 с.л. сметана

1-2 скилидки чесън

черен пипер на вкус

олио

сол на вкус

Начин на приготвянe

Нарежете месото и го запържете. Прибавете лука, чесъна и запържете до златисто. Сложете продуктите в гювеч, прибавете ориза, сметаната, залейте с вода, да се покрие, подправете на вкус и разбъркайте добре. Покрийте и гответе на тих огън – 180 градуса, до готовност – около час и половина. 

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц