Грах с прошуто
Апетитно хапване, което се приготвя за нула време
Приготвяне
30 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Грахът се сварява в кипяща вода за 4 минути или докато омекне. Отцежда се. Междувременно зехтинът се сгорещява в малък тиган. Прибавят се тънко нарязани на пряко резени прошуто. Пържат се на умерен огън докато станат хрупкави. В голяма купа за сервиране се смесват грахта, прошутото, накълцаните (накъсани) листа мента и кравето масло. Разбърква внимателно и се сервира.
Още по темата
Грахта се сварява в подсолена вода, отцежда се и се залива с 2-3 с.л. запържено масло. Оризът се запържва леко в част от маслото, залива се с 1 1/2 ч.ч. гореща вода,...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп