Вито шкембе

Страхотен вариант за ново любимо ястие на цялото семейство


Начин на приготвянe
Добре почистеното шкембе се вари в подсолена вода до омекване. Отцежда се и се нарязва на квадрати, които се навиват на рула и се увиват с тънките черва, предварително добре почистени и измити. Рулата се подреждат в намазана с масло тавичка, заливат се с малко вода и останалото масло, поръсват се с червен и черен пипер и се пекат в умерена фурна.
Още по темата

Изчиства се добре шкембето и се слага да се вари докато омекне. Изцежда се от водата и се нарязва на тънки ивички. Запържва се лукът с мазнината и малко брашно....
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп