Бяла риба плакия със заливка
Супер вкусна и икономична вечеря
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Рибата се нарязва на парчета, посолява се и се полива с прясно изцеден лимонов сок. След това е добре да престои час и половина в хладилник. Лукът и морковите се нарязват и се запържват в силно сгорещеното олио. Добавят се сол, черен пипер, бахар, дафинов лист и скълцаните скилидки чесън. Долива се малко вода и сместа се прехвърля в тава. Отгоре се подреждат парчетата бяла риба и се слага да се пече в предварително загрята фурна. Непосредствено преди изключването на фурната яйцето се разбива с киселото мляко и брашното и рибата се залива с тази смес. Оставя се да се запече до златист загар на заливката. Ястието се поднася поръсено с нарязан на ситно пресен лук и подредени резенчета лимон.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп