Бюрек с пилешко месо
Пухкав бюрек с пиле за вечеря или обяд
Приготвяне
90 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Сварява се месото в подсолена вода и се нарязва на дребно. Смесва се с предварително накълцаните орехи и нарязаните маслини. Прибавя се сол и черен пипер на вкус. Пушеното сирене се нарязва на малки кубчета и също се добавя към плънката. Вземат се две кори и се напръскват с мазнина. В средата се слага от плънката и корите се навиват, като краищата се подгъват за да се получи ” пакетче “. По същия начин се приготвят и останалите. Редят се в намазнена тава. Намазват се с разбитото яйце и се пекат в предварително загрята фурна до златисто.
Още по темата
В съда за замесване се налива водата. Прибавят се олиото, разбитото яйце и разтворената в малко вода сол.
Сместа се разбърква добре, след което се прибавя постепенно...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп