Бухтички с ябълки

Лесен и бърз десерт или закуска с малко продукти


Приготвяне
35 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
В подходяща купа разбийте яйца, разтворената сода в млякото, захарта, брашното и ванилията. Почистете ябълките от семките, настържете ги и ги прибавете към останалите продукти. Разбъркайте добре и пържете в тиган с нагорещено олио. Обръщайте бухтичките на 1-2 минути. Отцедете върху кухненска хартия, а преди да поднесете ги поръсете с пудра захар.
Още по темата

Маята се подквасва с млякото и 1 ч.л. захар. Маслото се разбива с жълтъците и захарта на пяна, прибавя се подквасената мая, рома, ванилията, лимоновата кора, брашното...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп