Бухтички с ягодов крем
Най-вкусният и пухкав десерт
Приготвяне
60 мин
Порции
7
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Маята се подквасва с млякото и 1 ч.л. захар. Маслото се разбива с жълтъците и захарта на пяна, прибавя се подквасената мая, рома, ванилията, лимоновата кора, брашното и сол. Замесва се еластично тесто и се оставя да втаса. От него се оформят малки бухтички, намазват се с масло, оставят се да втасат още малко и се пържат. Кремът се приготвя, като се смесват всички продукти, без ягодите и се бие на водна баня, до сгъстяване. Щом изстине се прибавят нарязаните ягоди. Бухтичките се поднасят поляти с крема.
Още по темата
Намачкайте бананите и отделно разбийте яйцата. После ги смесете и добавете кокоса и канелата. Намачкайте и бъркайте до получаване на еднородна смес. Оформете...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп