Пай с телешко и зеленчуци



Приготвяне
Порции

0

Начин на приготвянe
Бутер тестото се изважда от хладилника непосредствено преди готвене.
Обелете и сварете картофите в леко подсолена вода и ги намачкайте с вилица на пюре.
Лукът сварете около 10 минути и отцедете. Смесете зеленчуците с месото и разбъркайте добре. Поръсете с черен пипер и сол.
Разделете бутер тестото на две. Разточете едната половина и я сложете в намаслена тавичка, така че краищата да стигат до ръба на съда и леко да стърчат. Поставете плънката вътре. Разточете и другата половина от тестото и покрийте сместа. Съединете краищата на долния блат с горния и притиснете с пръсти добре. Намажете с яйцето, разбито с прясното мляко. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса около 20 минути или до получаване на златист загар.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп