

Водещият на сутрешния блок на Нова телевизия Виктор Николаев няма много време за готвене. За семейната вечеря се грижи предимно съпругата, но той обича да приготвя закуски в събота.
Необходими продукти:
4 готови хлебчета
500 г пилешко месо
100 г гъби
1 глава лук
100 мл готварска сметана
1 морков
100 г кашкавал
черен и червен пипер
сминдух
чубрица
къри
олио
1 с л брашно
Начин на приготвяне:
Отрязва се капаче на готовото хлебче и с лъжичка се издълбава меката част. Така се издълбават и останалите хлебчета. Приготвя се плънката.
В загрято олио задушавате ситно нарязан лук, моркова, гъбите и нарязаното пилешко месо. Добавя се и малко водичка. Щом водата поизври прибавяте 1 с. л. брашно и 1 ч. л. червен пипер, разбърквате и наливате 500 мл топла вода.
Овкусявате със сол, черен пипер, къри, чубрица и сминдух. Вари се на тих огън до готовност. Накрая се разбърква със сметаната и след 3-4 минути сваляме от котлона. С лъжица пълним хлебчетата, отгоре поръсвате настърган кашкавал и се запичат в загрята фурна 170 градуса за 10 минути само на горно печене до зачервяване. Поднасяте бохчата с капачето.

