Тв звездата отслабва със здравословни рецепти
Ани Цолова успя само за година да се превърне от пухкава млада майка в слаба и сексапилна жена, на чиято фигура се възхищават и зрителите, и колегите й. Новата водеща на „Здравей, България” по Нова телевизия претърпя пълна метаморфоза с много усилия и упорит труд и е категорична, че след раждането, дамите трябва да са двойно по-внимателни с храненето и да се ограничават.
„Никога преди да забременея не съм пазила диети и бях свикнала да хапвам, каквото ми се иска. За това и ми беше толкова трудно да намаля килограмите. Две години се борех с мисълта, че вече няма да е като преди и ако искам да съм слаба, трябва да се подложа на куп ограничения”, признава Цолова след рекордното си отслабване с близо 20 килограма за година.
С днешна дата водещата е дори прекалено слаба. Ани обяснява, че през лятото вече е спряла диетите и сега само спортува.
„Имам тайна и тя е, че всеки ден играя един час степ аеробика и се храня разделно. Ям обаче всичко и мисля, че това е най-добрият баланс, за да бъде човек и здрав, и в добра форма”, издава екранната партньорка на Виктор Николаев.
Цолова става в още преди изгрев слънце в 4.30 ч. всяка сутрин за ефир и за това преди работа не закусва. Задоволява се само с кафе чак до 13 ч. и едва тогава хапва първото ястие за деня, което се състои задължително от салата и нещо готвено по правилата на разделното хранене.
„Важното е да не се смесва хляб и месо, както и месо с картофи, нито пък ориз и месо. Вариантите обаче и така са безкрайни. Просто си избираш единия ден да ядеш само салата с месо, на другия салата с картофено или друго постно ястие”, издава хранителния си режим тв звездата. Следобед Ани хапва ядки или плодове, с които засища глада между основните хранения и гледа винаги да има от тях в чантата си, за да не се изкушава с шоколадови десерти. Вечер обаче не спазва правилото да се храни до 19 ч., а често сервира масата за семейството си доста късно.
„Ако човек се храни разделно и спортува, няма как да пълнее. Мотивацията да започнеш да тренираш нещо е трудна и при мен също беше така. В началото на степ аеробиката ми ставаше лошо, но не се отказах и после постепенно свикнах. Сега ми е приятно, а плюсът е, че спортът отпуска и психическото напрежение. Отделя се така нареченият хормон на щастието”, казва с усмивка водещата на „Здравей, България”. Ани не крие, че готви рядко, но когато го прави предпочита рецептите от родната кулинария, както и леките салати.
Менюто на водещата
Диетата на Ани Цолова е много проста и лесна за изпълнение. Забранени са само газираните напитки, захарните и шоколадови изделия. Водещата си позволява да пие само вино от време на време, както и прясно изцедени плодови и зеленчукови сокове.
Според правилата на нейния режим хляб, картофи, грах, банани, фурми и други въглехидратни продукти не бива да се ядат с лимон, портокал, грейпфрут, ананас, домати и прочее кисели плодове. Освен това масло и сметана не бива да се комбинират с месо, яйца, сирене или орехи.
През целия ден водещата пие много прясно мляко, което до вечерта става почти литър. Изпива задължително и по 2 литра вода.
Сутрин – кафе или чай без захар.
Обяд в 13 ч. - 2-3 таратор или голяма салата без сирене, пилешка пържола или постно ястие. Няма ограничения в количеството, важно е спазването само на принципа за разделно хранене.
Вечеря в 20 ч. - кашкавал или сирене в комбинация с домати или друга салата.
Събота и неделя – десерт по избор като следобедна закуска.
Качамак
Необходими продукти
1 ч.ч. царевичен грис
1 л вода
1 ч.л. сол
100 г сирене
1 ч.л. червен пипер
30 г краве масло
Начин на приготвяне
Поставяме в съд 1 литър вода и 1 ч. л. сол на котлона да заври. Добавяме 1 ч. ч. царевичен грис и бъркаме за 3-4 минути и сваляме от котлона. В тиган разтопяваме маслото и добавяме 1 ч. л. червен пипер разбъркваме и махаме от огъня да не прегори. В чиния сипваме грис отгоре натрошено сиренце и малко от маслото, отново грис, сирене и масло и качамакът е готов.
Салата от брюкселско зеле с лимонов винегрет
Необходими продукти
350 г брюкселско зеле
2 салати
1 връзка репички
2 моркова
зелен лук
За лимоновия винегрет:
1 к.ч. зехтин
сок от 1/2 лимон
2 щипки мащерка
1 ч.л. горчица
черен пипер и сол на вкус
Начин на приготвяне
Зелето се почиства, кочаните се разрязват на кръст и се поставя за 3-4 минути в подсолена вряща вода. Изважда се и се потапя в съд с леденостудена вода. След като изстине, се отцежда.
Салатата се нарязва на едро, репичките и зеленият лук - на колелца, морковът се настъргва. Поставят се в салатиера.
Брюкселското зеле се добавя в салатиерата. Съставките за винегрета се пасират или се разбиват с тел. Салатата се подправя с лимоновия винегрет непосредствено преди сервиране.