Бобена салата

Богата и засищаща салата, подходяща и за основно ястие


Приготвяне
45 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Всички зеленчуци се почистват. Морковите се нарязват на колелца, краставичките на кубчета, печените чушки на ивици. Във врящата марина се попарват последователно суровите зеленчуци, като се започва с морковите, които се варят за около 15 минути. Печените чушки врат около 6-7 минути, грахът около 6-7 минути, краставичките 2-3 мин. Накрая се добавя доматеното пюре. Разбърква се много добре и се добавя свареният боб. Оставя се салатата да престои известно време, за да се овкуси. Разпределя се в буркани, които се стерилизират за около 20 - 30 минути. Бобената салата може да се поднесе като самостоятелно ястие или в съчетание с яйца или месо.
Още по темата

Картофите и морковите се сваряват поотделно. След като изстинат се нарязват на кубчета и се смесват с краставичките и лука, нарязани на дребно, добавя се и боба....
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп