Боб с ребърца

Боб с ребърца Лакомник

Апетитна идея за лесна вечеря

Боб с ребърца
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

3 ч.ч боб

400 г ребърца

2 глави лук

400 г доматено пюре

1 с.л брашно

сол

джоджен

дафинов лист

червен пипер

олио

Начин на приготвянe

Бобът се измива и накисва във вода за 1 вечер. Сварява се в подсолена вода и се отцежда. В тенджера се задушава нарязаният лук и се добавя доматеното пюре. Слагат се бобът и ребрата. Всичко се позапържва и се долива 1 ч.ч. вода. Оставя се да къкри на огъня, докато месото се сготви. Брашното се запържва отделно с червения пипер и се добавя към ястието, за да се сгъсти. Слага се джодженът и дафиновият лист и се посолява. Разбърква се добре и след 6-8 минути гозбата се отдръпва от котлона.

Още по темата
Още по темата
Боб със свинско
Месото и бобът се слагат да се варят в отделни тенджери. При боба се добавят едро нарязаният лук, настърганите домати и олиото. Когато месото и бобът са готови, месото...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц