Боб с праз

Боб с праз Лакомник
Боб с праз
Време за приготвяне
Приготвяне
60 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

2 ч.ч. боб

5-6 стръка праз

1 ч.ч. олио

10-12 маслини

1 ч.л. червен пипер

сол

черен пипер

Начин на приготвянe

Бобът се накисва до набъбване и се сварява. Празът се нарязва на ситно и се запържва в половината олио, посолява се и се слага черен пипер. Половината от сварения боб се разстила в тавичка, отгоре се разстила празът и се подреждат изчистените от костилки маслини. Покриват се с останалия боб, залива се с ½ ч.ч. от водата на боба. Отгоре се полива с останалото олио, в което е запържен леко червеният пипер. Ястието се пече в умерена фурна, докато остане на мазнина.

Още по темата
Още по темата
Запечен боб с домати
Накиснете боба във вода за 1 нощ. Изцедете водата и го сварете под капак заоколо 2 часа или до готовност. Нарежете лука и чесъна на ситно и ги запържете, прибавете...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц