Блини
Много пухкави, бързи и лесни за приготвяне питки за закуска или десерт
Приготвяне
60 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Маята се размива с 2 жълтъка и 1 ч.ч. прясно мляко. Прибавят се 2 ч.ч. топло мляко, 1 с.л. разтопено масло и 4 ч.ч. брашно. Сместа се разбива и се оставя да втаса. След това се прибавят още 1-2 ч.ч. брашно, за да се получи тесто малко по-гъсто от палачинковото. Сместа се разбива и отново се оставя да втаса. В силно сгорещено тиганче се слага малко масло и се сипва от сместа на тънък пласт, като за палачинки. Блините се пържат и се поднасят топли. Гарнирайте по желание с мед, сметана, плодове, колбас.
Още по темата
Смесете настърганите тиквички с брашното, настъргания кашкавал, лука, яйцата, млякото, подправете на вкус и разбъркайте добре. Загрейте олио и с лъжица вземете от...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп