Изкусително предложение, което може да поднесете и като предястие
Стъпка 1
Пресейте брашното и го смесете със солта, маслото, яйцето и водата. Замесете гладко тесто, оформете го на топка и го покрийте с фолио в хладилник за 30 минути.
През това време изпечете и обелете чушките. Отцедете ги от излишната течност и нарежете на ситно. Смесете сирената с подправките за плънката.
Стъпка 2
Разточете тестото на тънък лист и изрежете кръгли дискови форми с остър нож и кръгли форми с големина по избор. От диаметъра на кръговете зависи колко големи банички ще направите. Върху всеки диск сложете първо от чушките и отгоре от сместа със сирената. Слепете добре с пръсти краищата и за да залепнат по-сигурно ги намажете с белтъка.
Стъпка 3
Наредете баничките в намаслена и набрашнена тава и ги намажете с леко разбития жълтък. За да сте сигурни, че плънката няма да изтече, охладете за още 30 минути преди печене. Може и да замразите баничките и да ги сготвите до месец.
Стъпка 4
Ако бързате обаче веднага ги изпечете около 20-25 минути до златисто в загрята на 180 градуса фурна. Имайте предвид, че по-малките по размер банички се изпичат по-бързо. Ако са по-големи, може да печете и на 200 градуса. През това смесете съставките за соса добре и сервирайте баничките с него.