Банички „Охлюви”

Банички „Охлюви” Лакомник

Няма по-вкусна закуска от топла, домашно приготвена баница

Банички „Охлюви”
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
15
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 кг брашно

3 яйца

250 мл лимонада

1 щипка сол

4 с.л. олио

1 ч.л. захар

20 г мая

1/4 ч.ч. начупени орехи

Начин на приготвянe

В 200 мл топла вода слагаме захарта и маята. Разбъркваме леко и оставяме да втаса. В дълбок съд сипваме брашното, половината олио, лимонадата и добавяме солта и разбитите яйца. Прибавяме втасалата мая и замесваме тестото. Готовото тесто разделяме на 3 чсти и от всяка разточваме тънка кора. Слагаме в тях орехите, след което ги завиваме. Нарязваме корите на парчета с дължина 3-4 см. Намазваме тава в останалото олио и подреждаме в нея оформените кори. Оставяме ги да втасат на топло. Печем баничките 30-40 мин във фурна, загрята на 180 градуса или докато се зачервят. Сипваме 1 кг захар в 1 л вода и ги оставяме да врят 10 мин на тих огън. Получения сироп оставяме да изстине, след което заливаме с него изстиналата баница.

Още по темата
Още по темата
Вита баница на руло
Разстилате корите отделяте ги една от друга. Намазвате съвсем леко с една чаена лъжичка със зехтин единия лист кори и винаги се сгъват краищата (за да не изтече...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц