Баница - розички
Бърза, пухкава и лесна млечна баница
Приготвяне
40 мин
Порции
8
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Всички продукти без корите се смесват и от тях се приготвя плънката като се слагат и 2-3 лъжици олио. Вземат се 2 кори – слага се от плънката в долния край на корите и се завиват на руло, което се завива на розичка и така се подреждат в подмазана с мазнина тава. Стават около 13-14 розички, в зависимост от броя на корите. Готовите розички се мажат с мазнина и се пекат в умерена фурна до готовност. След като се извадят от фурната се напръскват с малко вода.
Още по темата
Разбиваме яйцата, прибавяме нарязаното на много ситни кубченца сирене. Слагаме содата в киселото мляко, добавяме малко сол и разбъркваме. Вземаме по кора, прегъваме на...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп