Бананови бишкоти

Хрупкавите бишкоти са чудесна компания за каша кафе или чай


Начин на приготвянe
Фурната се загрява на 180 С. В купа се смесват сухите продукти : брашното, захарта, бакпулверът и солта. В друга купа се разбъркват пюрираният банан, олиото, яйцето и есенцията. Двете смеси се омесват добре. Добавят се ореховите ядки и шоколадът, накълцан на дребни парченца. Омесва се тесто. Прехвърля се върху набрашнена повърхност и се разделя на две части. От всяка част тесто се оформя дълго руло. Оформените рула се поставят в тава, застлана с хартия за печене. Бишкотите се пекат 30-35 минути и след като са готови се охлаждат. Всяко руло се разрязва на филийки, които се нареждат отново в тавата и се пекат за около 15-20 минути като се обръщат. Пекат се до готовност.
Още по темата

С миксер разбиваме маргарина и захарта до побеляване.Прибавяме водата и брашното докато се получи твърда смес. За пълнежа на бишкотите объркваме...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп