Бананови бишкоти

Бананови бишкоти Лакомник

Хрупкавите бишкоти са чудесна компания за каша кафе или чай

Бананови бишкоти
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 1/2 ч.ч. брашно

1 ч.ч. захар
1 ч. л. бакпулвер
1/4 ч. л. сол
2 узрели банана
1 с. л. олио
1 яйце
1 ч. л. ванилова есенция
100 г орехи

200 г шоколад

Начин на приготвянe

Фурната се загрява на 180 С. В купа се смесват сухите продукти : брашното, захарта, бакпулверът и солта. В друга купа се разбъркват пюрираният банан, олиото, яйцето и есенцията. Двете смеси се омесват добре. Добавят се ореховите ядки и шоколадът, накълцан на дребни парченца. Омесва се тесто. Прехвърля се върху набрашнена повърхност и се разделя на две части. От всяка част тесто се оформя дълго руло. Оформените рула се поставят в  тава, застлана с хартия за печене. Бишкотите се пекат 30-35 минути и след като са готови се охлаждат. Всяко руло се разрязва на филийки, които се нареждат отново в тавата и се пекат за около 15-20 минути като се обръщат. Пекат се до готовност.

Още по темата
Още по темата
Домашни бишкоти с орехи
С миксер разбиваме маргарина и захарта до побеляване.Прибавяме водата и брашното докато се получи твърда смес. За пълнежа на бишкотите объркваме...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц