Бананов хляб

Безглутенова и нискокалорична рецепта за вкусно изкушение


Начин на приготвянe
Загрейте фурната до 170 градуса. Смесете брашното, солта и содата. Отделно намачкайте бананите до получаване гладка паста. С миксер разбийте яйцата, маслото и ванилията. Сипете смокините в 2 с.л. вода и ги затоплете на микровълновата фурна да омекнат или ги залейте с гореща вода. След това ги сложете при бананите и разбъркайте с пасатор. Смесете банановата паста с брашното и яйчната смес и пасирайте до получаване на гладка смес. Намаслете тавичка и сипете тестото, като го разпределите равномерно. Печете около 30 минути, като проверявате готовността със суха клечка. Сервирайте хляба топъл.
Още по темата

Разтворете маята в топла вода или мляко и добавете захарта. Оставете да престои 5-10 минути. Пресейте брашното и добавете маята, морковите, орехите, ванилена захар,...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп