Бадемово-чеснова супа



Приготвяне
30 минути
Порции

6

Начин на приготвянe
Сложете бланшираните бадеми в купа и покрийте с вода за нощ.
Кипнете две чаши вода на силен огън и добавете чесъна за минута. Отцедете. Изцедете накиснатите бадеми, като запазите течността. Пасирайте бадемите с чесъна, 3/4 чаша оцет, 2 1/2 чаши зехтин и хляба и пюрирайте до получаване на гладка смес, като добавите и течността от накиснатите бадеми. Прецедете супата през гевгир и сервирайте охладена и поръсена със смокини, лук и бадеми. Оцет и зехтин сложете допълнително на вкус.
Още по темата

Разтопете маслото на средно силен огън и запържете половината лук и чесъна до златисто. Добавете канелата, кардамона и готвене 2-3 минути. Добавете ориза и...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп