Апетитна содена питка за Никулден
Идеален вариант за домашен хляб
Приготвяне
40 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Разбиваме яйцето с щипка сол, гасим содата в млякото и добавяме олиото, след което объркваме старателно. Постепенно прибавяме брашното в съда и доомесваме. Завиваме тестото с кърпа за 5 мин. Печем на загрята фурна за 25 мин на 180 ̊, като предварително с намазнени ръце я дооформяме в тавичка, която сме също сме намазнили и посипали с брашно. Пробождаме с вилица на няколко места, ръсим със сусама и печем. Като извадим питката я напръскваме леко с вода, още докато е гореща и я завиваме с кърпа. След 5 мин я начупваме и сервираме.
Още по темата
В малка купичка слагаме леко затопленото краве мляко, 1 кубче мая и 1 к.л. захар. Разбъркваме до разтваряне на маята и слагаме 2-3 с.л. брашно да се получи рядка...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп