Рок-певицата Милена Славова е живяла дълги години в Англия и е усвоила голяма част от типичните британски рецепти. Според Милена в кухнята на англичаните основното в добре пирготвено месо и картофи. "Те могат да ядат само тези две неща като ги комбинират по десетки начини", издава Милена. Тя не е почитател на типичното им ястия фиш енд чипс, защото е прекалено мазно. Дори по време на престоя си в Англия винаги се е опитвала да готви с малко мазнина. Тя признава, че най-много са й липсвали салатите. "Ние рядко сядаме без вкусна, прясно нарязана салата на масата, там това се случва рядко. Всичко е нарязано предварително и се купува готово от супермаркето", споделя рокаджийката.
Необходими продукти:
4 свински пържоли
2 глави лук
8 картофа
300 мл. зеленчуков бульон
4 сладки ябълки
100 гр, сирене Чедър
50 г масло
черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Лукът се нарязва на резени, бланшира се 1-2 мин. във вода и се оставя да се отцеди. Картофите се обелват и нарязват на резени, след което се слагат заедно с лука в тава за печене. Овкусява се със сол и пипер, добавя се бульона, така че да ги покрие и се пече 40 мин. при 180°С. В тиган за пържене се разтопява маслото и в него се пържат пържолите, докато се зачервят, след което се слагат в тавата върху картофите и лука. Ябълките се нарязват на резени и се подреждат около пържолите. Настъргваме сиренето и поръсваме ястието с него. Добавят се парченца масло върху ябълките и се връща да се пече за около 35 мин. Докато повърхността се зачерви. Сервира се горещо.