Ананасов крем
Екзотичен и нежен крем, който се приготвя лесно
Приготвяне
60 мин
Порции
6
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Отцеденият ананас се нарязва на дребни кубчета. Половината от пудрата захар се слага в тенджерка на слаб огън и се разбърква, докато се карамелизира леко. Добавят се ананасовите кубчета, налива се ананасовият сок и сместа се вари, като се разбърква постоянно, докато карамелът се разтвори напълно. Желатинът се накисва в малко студена вода, за да набъбне. Поизстиналата ананасова смес се пасира с миксер на гладко пюре. Жълтъците се разбиват с останалата захар и рома. Отделно се разбива сметаната. Трите смеси се комбинират и се разбъркват добре. Кремът се разпределя в стъклени чаши и се оставя поне за 2 часа в хладилник. Украсете по желание.
Още по темата
Настъргва се кората на портокалите, а сока се изцежда. Жълтъците се разбиват с захарта, смесват се с портокаловия сок и кората от портокала и всичко това се вари на...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп