Ананас фламбе

Ананас фламбе Лакомник

Невероятно сладко изкушение за професионалисти

Ананас фламбе
Време за приготвяне
Приготвяне
30 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1-2 малки пресни ананаса или 16 парчета ананас цел от консерва

2 с.л. маргарин

1/4  ч.ч. кафява захар

1/4 ч.ч. сок от лимон

2 с.л. настъргана кора от лимон

1/2 каф.л. канела

1/4 ч.ч.текила бяла

Начин на приготвянe

Ако ползваме пресен ананас го обелваме, нарязваме на филийки и отрязваме вътрешната твърда част на ананаса. Ако ползваме ананас от консерва изваждаме го от консервата и оставаме в цeдка да се изцеди от сока. Стопяваме маргарина в голям тиган на слаб огън и прибавяме захарта. Изсипваме сока от лимона, настърганата кора на лимона и оставяме сместа да се сгасти и да се карамелизира. Прибавяме парчетата ананас и ги обръщаме за 2 мин. Посипваме с канела. На края прибавяме текилата, махаме от огъна и запалваме. Ако искате  поднесете запаления ананаса пред гостете Ви или го прехварлете в чиния.

 

Още по темата
Още по темата
Чиизкейк с ананас
Готовият кекс се разтрошава, смесва се с топло масло и бадеми. Получената смес се поставя във форма за кекс и се заглажда. Оставя се за 30 минути да се охлади. През...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц