Чиизкейк с ананас

Чиизкейк с ананас Лакомник

Лесен и интересен вариант на любимия десерт

Чиизкейк с ананас
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

За блата:

110 г готов кекс

50 г нарязани бадеми

50 г масло

За крема:

1 с.л. нишесте

300 г извара

500 г сирене рикота

4 яйца

150 г пудра захар

сок от 1 изцеден лимон

За заливката:

2 ананаса

200 г сок от ананас

4 г желатин

Начин на приготвянe

Готовият кекс се разтрошава, смесва се с топло масло и бадеми. Получената смес се поставя във форма за кекс и се заглажда. Оставя се за 30 минути да се охлади. През това време фурната се загрява до 150 градуса.

Нишестето се разбърква с 2 с. л. вода. Останалите съставки за крема се разбиват и сместват с нишестето.  Слага се върху готовата смес от кекса и се пече около 80 мин. След това се оставя да се охлади за 8 часа.

Ананаса се разрязва и се издълбава с лъжица или се нарязва много на дребно. Добавя се сока от ананаса и леко се загрява. За да попие желатина се прибавя към топлия сок и се разбърква. След това се оставя да се охлади и се разпределя като заливка върху крема.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц