Амарант с гъби и спанак



Начин на приготвянe
Слагаме амаранта в 1 л гореща подсолена вода. Варим 18-20 мин. на бавен огън. Нарязваме спанака, наситняваме чесъна. Режем лука на дребно, а гъбите – на филийки. Пържим зеленчуците или ги задушаваме в малко гореща подсолена вода. В самия край добавяме спанака, варим около минута, поръсваме със захар. Добавяме нарязаните подправки и доматите от консерва. Варим за 1-2 минути, отцеждаме амаранта, добавяме го към останалите продукти. Разбъркваме и сервираме.
Още по темата

В много подсолена вода попарете дивия амарант, не повече от 5-7 минути. Изцедете, докато се махне цялата вода. В тиган загрейте зехтина и изпържете лука за около 3-4...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп