Амарант с гъби и спанак

Амарант с гъби и спанак Лакомник
Амарант с гъби и спанак
Време за приготвяне
Приготвяне
40 минути
Порции
Порции
2
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

200 г амарант

200 г спанак

200 домати от консерва

4-5 печурки

1 малка глава кромид лук

1 скилидка чесън

5-6 листа пресен босилек

клонка пресен риган

1 ч.л. сол

1 щипка захар

Начин на приготвянe

Слагаме амаранта в 1 л гореща подсолена вода. Варим 18-20 мин. на бавен огън. Нарязваме спанака, наситняваме чесъна. Режем лука на дребно, а гъбите – на филийки. Пържим зеленчуците или ги задушаваме в малко гореща подсолена вода. В самия край добавяме спанака, варим около минута, поръсваме със захар. Добавяме нарязаните подправки и доматите от консерва. Варим за 1-2 минути, отцеждаме амаранта, добавяме го към останалите продукти. Разбъркваме и сервираме.

Още по темата
Още по темата
Амарант с риба тон
В много подсолена вода попарете дивия амарант, не повече от 5-7 минути. Изцедете, докато се махне цялата вода. В тиган загрейте зехтина и изпържете лука за около 3-4...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц