Амарант с риба тон

Амарант с риба тон Лакомник
Амарант с риба тон
Време за приготвяне
Приготвяне
30 минути
Порции
Порции
2
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

500 г амарант

1/2 ч.ч. зехтин

1 глава лук, нарязанa

2 скилидки чесън

1 ч.л. кориандър

2 консерви риба тон

изцедени сок и кората от 1 лимон

копър или магданоз

сол на вкус

черен пипер на вкус

Начин на приготвянe

В много подсолена вода попарете дивия амарант, не повече от 5-7 минути. Изцедете, докато се махне цялата вода. В тиган загрейте зехтина и изпържете лука за около 3-4 минути. Добавете амаранта, чесън, сол и магданоз и разбъркайте на силен огън, докато увехне чесънът. Изсипете в тигана рибата тон и разбъркайте внимателно, така че да не се надроби на много ситни парчета. Добавете лимоновия сок, копър или магданоз и гответе,  докато течността се изпари. Добавете настърганата лимонова кора и сервирайте.

Още по темата
Още по темата
Амарантът е най-полезната храна
Преди 500 години малко ацтеки обръщали внимание на полезните съставки на амаранта, но пък знаели за него други неща. Например това, че притежава свръхестествени сили....
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц