Амарант с риба тон
Приготвяне
30 минути
Порции
2
Необходими продукти
Начин на приготвянe
В много подсолена вода попарете дивия амарант, не повече от 5-7 минути. Изцедете, докато се махне цялата вода. В тиган загрейте зехтина и изпържете лука за около 3-4 минути. Добавете амаранта, чесън, сол и магданоз и разбъркайте на силен огън, докато увехне чесънът. Изсипете в тигана рибата тон и разбъркайте внимателно, така че да не се надроби на много ситни парчета. Добавете лимоновия сок, копър или магданоз и гответе, докато течността се изпари. Добавете настърганата лимонова кора и сервирайте.
Още по темата
Преди 500 години малко ацтеки обръщали внимание на полезните съставки на амаранта, но пък знаели за него други неща. Например това, че притежава свръхестествени сили....
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп