Агнешки котлети с горчичен сос
Приготвяне
90 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Правим маринат от малко горчица, един дафинов лист и 1 скилидка чесън. Добавяме малко олио, оцет и черен пипер. Намазваме обилно котлетите с тази смес и ги оставяме на студено за поне 12 часа. След това ги прехвърляме в тавичка да се пекат до готовност. От време на време проверяваме и обръщаме да се опекат и от другата страна. Докато те са във фурната, приготвяме сос в тенджерка. Той се прави от мазнината от печенето на месото, като към нея се добавя виното, слага се и вторият дафинов лист. Отново добавяме малко горчица. Разбъркваме добре и оставяме да поври за няколко минути. Поднасяме всеки от котлетите, полят обилно с винения сос.
Още по темата
Агнешките котлети се запържват в дълбок съд до златист цвятот двете страни, след което се изваждат и в същата мазнина се задушава нарязания на дребно стар лук и...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп