Агнешки котлети в билкова кора (стъпка по стъпка)

Майсторска рецепта от професионален готвач


Приготвяне
30 минути
Порции

1

Начин на приготвянe
Стъпка 1. Запечатваме котлета (след като е овкусен със сол и пипер) на тиган в силно сгорещена мазнина.
Стъпка 2. После се слага във фурна и се запича 7-8 минути на 180°. Изважда се, докато е още топло и се овалва в пасираните билки. След това се сляга пак във фурната и се пече 2-3 минути, за да стане хрупкава коричка.
Стъпка 3. Оризът се сварява. В тиган се запържва малко лук, прибавя се сварения ориз и за запържва като се прибавят бяло вино, бульон и пармезан – за около 2-3 минути.
Украсяваме с джоджен (пресен) и чери домати.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп