Агнешки котлети в билкова кора (стъпка по стъпка)

Агнешки котлети в билкова кора (стъпка по стъпка) Лакомник

Майсторска рецепта от професионален готвач

Агнешки котлети в билкова кора (стъпка по стъпка)
Време за приготвяне
Приготвяне
30 минути
Порции
Порции
1
Автор
Главен готвач Димитър Павлов
Лакомник Необходими продукти

1 агнешко гръбче 350-400 г
50 г горчица дижонска
50 мл зехтин
30 г бял бланширан ориз
10 г черен ориз
джоджен
риган
магданоз
хляб (среда)
пармезан
чесън
сол
пипер
зехтин
всички билки се пасират заедно на ситно

Начин на приготвянe

Стъпка 1. Запечатваме котлета (след като е овкусен със сол и пипер) на тиган в силно сгорещена мазнина.

Стъпка 2. После се слага във фурна и се запича 7-8 минути на 180°. Изважда се, докато е още топло и се овалва в пасираните билки. След това се сляга пак във фурната и се пече 2-3 минути, за да стане хрупкава коричка.

Стъпка 3. Оризът се сварява. В тиган се запържва малко лук, прибавя се сварения ориз и за запържва като се прибавят бяло вино, бульон и пармезан – за около 2-3 минути.

Украсяваме с джоджен (пресен) и чери домати.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц