Сладко домашно изкушение
Блат:
Разбиват се яйцата със захарта до побеляване. Добавят се олиото, ликьорът и течния шоколад, който предварително е разтопен на водна баня. След това се сипва на части и брашното, смесено с бакпулвера. Накрая се добавят ядките. Намаслява се тавичката/формата за тортата и се набрашнява, след което се поставя в предварително загрята умерена фурна и се пече. От същото съотношение продукти правим още един блат. След като се охладят, се режат хоризонтално на две.
Крем:
Сиренето и захарта се разбиват до получаването на гладка смес. Сметаната се разбива на сняг и се добавя към сиренето. Към получения крем се прибавят пасираните в блендер ягоди и се разбърква добре.
Ганаш:
В купа смесваме нарязания на дребно шоколад, маслото и сметаната и разтапяме на водна баня. Разбъркваме много добре, докато се получи гладък крем.
Сглобяване на тортата:
Става по познатиа начин - блат, сиропиране с компот, крем, блат, сиропиране, крем, докато свършат продуктите. Замазваме с крем от всички страни. Най-отгоре изсипваме ганаша, като си оставяме малко за топване на ягодките, които подреждаме за финал. Отстрани украсяваме с смлени бисквити.