Шоколадовият фъч е един от любимите десерти на певицата Жана Бергендорф. Приготвя гов най-различни вариаци, когато иска да зарадва сина си Лео. Жана е опитвала този десерт в много държави, в които е имала участия. Така е създала своя собствена рецепта, която е комбинация от няколко различни начини на приготвяне на този какаов десерт.
Необходими продукти:
1 кофичка кисело мляко
2 ч.ч. брашно
1 и 1/2 ч.ч. захар
1 с.л. сода
2 с.л. какао
1 с.л. кафе
400 гр. течен шоколад
50 гр. масло
смлени ядки/кокосови стърготини по желание
Начин на приготвяне:
Млякото се изсипва в купа и към него се добавя содата. След няколко минути се добавят брашното,захарта, какаото, кафето и 2 с.л от течния шоколад. Разбърква се с дървена лъжица до получването на хомогенна смес. За по-лесно изваждане в тавата се поставя хартия за печене, леко намазнена и поръсена с малко брашно. Пече се на 200 С в предварително загрята фурна за 30-35 мин. Когато блата се запече леко е хубаво да се продупчи на няколко места с клечка за зъби, за да се изпече равномерно. След изваждане от фурната, фъча се намазва с маслото, след което се обръща в поднос и се намазва с течен шоколад. По желание може да се поръси с кокосови стърготини или смлени ядки.