Музикант, водещ, барман, танцьор. Вечно усмихнатия Део се справя добре с всичко, с което се захване. Дори в кухнята. Той може и да не е майстор кулинар, но обича да готви и прекарва време в кухнята всеки ден. "Не мога да кажа, че много ме бива, някъде под средното ниво съм", признава певецът. И все пак още като тийнейджър е научил доста за манджите. Първото нещо, което сготвил, били пържени картофени кюфтета. И до днес е едно от любимите му ястия.
Необходими продукти:
1,5 кг картофи
200-300 г сирене
1 глава лук
3 яйца
чубрица
сол
майорана
черен пипер
олио за пържене
брашно за овалване
чесън по желание
Начин на приготвяне:
Обелват се картофите и се сваряват в леко подсолена вода с 2-3 скилидки чесън - само за лек аромат. След това се намачкват или се пасират, прибавят се натрошеното сирене, настъргания лук и подправките. Омесва се всичко и се прибавят 1 яйце и 1 жълтък и сместа се омесва добре. Оставя се да престои 1 час. Правят се топки и се овалват в брашно, а после в добре разбития белтък и другото яйце. Пържат се в сгорещено олио или се пекат в намаслена тава в умерена фурна.