Шоколадов кекс
Икономичен десерт с изкусителен вкус
Приготвяне
50 минути
Порции
6
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Смесете в тенджера маслото, захарта, млякото и какаото и затоплете, без да кипват на умерена температура. Прибавете яйцата, бакпулвера смесен с брашното и бъркайте до еднородна смес. Сипете тестото в кексова форма върху хартия за печене и запечете за 40 минути при 180 градуса. Пригответе крема, като в тенджера загреете захарта, сметаната, какаото и маслото. Оставете да кипне, разбъркайте добре и отнемете от огъня. Извадете готовия кекс, залейте с получената шоколадова смес, оставете да се охлади и сервирайте.
Още по темата
Смесете брашното, двата вида захар, какаото, содата, бакпулверът и солта. Разбъркайте добре. Разбийте яйцата. Прибавете олиото и айрянът и ги прибавете към сухата...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп