Много ефектен и приятно изненадващ сладкиш
Маслото се разтопява на водна баня, като го сложите в купа, която поставите в тенджера с вода на котлона. Шоколадът нарязвате на ситно. Разбивате добре яйцата със захарта, добавяте разтопеното масло, след което и киселото мляко, в което сте разбъркали хлебната сода. Добавяте и рома, който може да замените и с есенция ром, и разбърквате добре. Накрая, при непрекъснато бъркане, добавяте и пресятите брашно и какао. Добавяте и нарязаният на ситно шоколад и разбърквате с лъжица. На дъното за формата поставяте хартия за печене или намазнете формата. Изсипва се сладкото от череши във формата и ги разпределете равномерно по дъното, след което върху тях изсипвате и подготвената какаова смес. Печете сладкиша в предварително загрята на 180 градуса фурна. Готовият кекс поръсете с пудра захар или поднесете с топка сладолед.