
Този десерт е истинско удоволствие




Яйцата се разбиват с миксер. Сипва се кафявата захар и отново се разбива. Добавят се солта, брашното и разтопения черен шоколад, разбива се добре още 10 минути. След това сместа се изсипва в намаслена и покрита с хартия за печене тава. Пече се около 15 минути в силно загрята фурна. В подходящ съд се наливат 4-5 с.л. вода, сипва се желатинът и се разтопява на водна баня. Белият шоколад се залива с 50-60 мл течна сладкарска сметана и се разтопява на водна баня. Останалото количество сметана се разбива на сняг заедно с ванилията. Охладената шоколадова смес и изстиналият желатин се изсипват в сметаната и се разбърква добре. Охладеният блат се намазва с приготвения крем и се навива на руло. Десертът се оставя да отлежи минимум 2 часа преди консумация.

